Сегодня: 21. 10. 2017 року

Чим нагодувати сім’ю взимку?

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
Салат із гливами

Інгредієнти:  4 картоплини, 1 морква,  4 яйця, 1 стегно куряче, гливи  або печериці– 250-300 г, 2 солоні огірки , 1 цибуля, майонез  або олія (за смаком).

Приготування: відварити картоплю, моркву, яйця, куряче стегно (може бути і без м’яса). Гливи помити під проточною водою, нарізати шматочками,   обсмажити їх до золотистого кольору на рослинній олії. Поперчити,  посолити.

Усе порізати  кубиками, змішати  всі інгредієнти з майонезом (можна з олією, тоді варто додати трохи  лимонного соку).  Прикрасити  зеленню.

Польська помідорова зупка

Інгредієнти:  2 л курячого або м’ясного бульону,  1 цибулина, 0,5 л томатного соку, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. борошна, 60 г рису, сіль, перець.

Приготування: рис відварити майже  до  готовності і відкинути на дуршлаг. У каструлю влити олію, розігріти, додати борошно,  обсмажити  з дрібно нарізаною цибулею. Потім додайте бульйон, перемішайте і дайте закипіти, додайте рис, посоліть, поперчіть і дайте покипіти хвилини 2-3. Подавайте суп, посипавши зеленню і сметаною.

Деруни з бринзою

Інгредієнти:  500-600 грам картоплі, 1 середня цибулина, 1 яйце, 2 ст.л. борошна.Сіль до смаку. Соняшникова олія для смаження.  Для начинки: 200 грам бринзи  або коров’ячого будзу,1 яйце.

Приготування: картоплю  натріть на тертці або подрібніть блендером, додайте цибулю, яйце, борошно і сіль, за смаком.

Бринзу змішайте з яйцем. 

На середньому вогні розігрійте олію в сковороді з товстим дном. Викласти ложкою невелику кількість картопляної маси, формуючи оладки, розрівнюючи, щоб оладки були якомога тоншими, зверху викладіть по ложці будза і  обережно розрівняйте. Зверху викладіть ще трохи картопляної маси, щоб накрила сирну. Подавати готові деруни зі сметаною або з кислим молоком.

Різото з гарбуза

Інгредієнти: 200 г м’якоті гарбуза, 1 ст. л. рису, 50 г твердого сиру, 1,2 л м’ясного або курячого бульйону,  50 мл білого сухого вина, 50 г вершкового. 

Приготування: рис промити, залити водою і дати настоятися 1,5 години. М’якуш гарбуза нарізати шматочками та присмажити на олії. Потім додати до гарбуза нарізану цибулю, рис, продовжуючи смажити на повільному вогні, поки рис не вбере олію.  У посуд із рисом та овочами влити вино та продовжувати тушкувати, поки вино не випарується. Потім влити один ополоник гарячого бульйону і тушкувати до випаровування. Коли бульйон всотається, влити ще один ополоник – так до кінця вливати бульйон, при цьому весь час помішуючи  рис.

Наприкінці додати тертий сир, вершкове масло, сіль, усе ретельно перемішати і зняти з плити. Накрити гарбузове різото кришкою та дати  настоятися 10-15 хвилин.

Гарбуз- «гітару» розрізати вздовж, видалити м’якоть,  заповнити його готовим різото, накрити  фольгою і   запекти в  духовці 30-40 хв.  

Прочитано 33123 разів
Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
чернівцібудінвест
чернівцібудінвест

Курс валют у Чернівцях

Гороскопи

Ми в Вконтактах

Зв’язатися з нами

 +38 0372 553212

  bykovina@gmail.com

 58013 Україна м. Чернівці вул. Українська 22

Украина онлайн Яндекс.Метрика

> Рейтинг@Mail.ru